Канал «Інтер» і банк «Надра» зібрали кошти і купили медичне обладнання для Олександрівської лікарні в Києві

14 липня 2014
Канал «Інтер» і банк «Надра» зібрали кошти і купили медичне обладнання для Олександрівської лікарні в Києві

Банк «Надра» спільно з телеканалом «Інтер» зібрали кошти, закупили і передали офтальмологічному відділенню Центральної міської клінічної (Олександрівської) лікарні міста Києва медичне обладнання - аналізатор поля зору. Про це йдеться в повідомленні прес-служби каналу «Інтер».

Після трагічних подій на Майдані Незалежності в Києві, коли багато учасників зіткнень отримали серйозні травми очей, банк і телеканал, які належать олігарху Дмитрові Фірташу, провели всеукраїнську благодійну акцію «Бачу нову країну!» зі збору коштів на закупівлю офтальмологічного медичного обладнання.

В результаті благодійного проекту вдалося зібрати сотні тисяч гривень і придбати необхідний апарат - аналізатор поля зору (комп'ютерний периметр). Це обладнання використовується для діагностики змін сітківки та зорового нерва, а його наявність в українських клініках збільшує шанси пацієнтів з травмами і захворюваннями очей на відновлення зору.

«Зараз на базі офтальмологічного відділення нашої лікарні ведеться серйозна робота зі створення сучасного травматологічного центру. Апарат, який ми отримали, - перший і дуже важливий внесок у реалізацію цього масштабного проекту», - повідомив Роман Василишин, головний лікар Центральної міської клінічної (Олександрівської) лікарні міста Києва.

Голова правління телеканалу «Інтер» Єгор Бенкендорф відзначив заслугу сотень українців, які зробили свій внесок в оновлення української офтальмології. З його слів, акція «Бачу нову країну!» не останній спільний благодійний проект з банком «Надра». «На сьогодні ми з нашими партнерами реалізували кілька масштабних благодійних проектів і плануємо продовжувати цю співпрацю.Спільними зусиллями ми вже передали сучасну медтехніку в кілька лікарень України», - сказав він.