Перший Національний та телеканал "ЕРА" відзначені орденами Української православної церкви святителя Димитрія Туптала

20 грудня 2012
Перший Національний та телеканал "ЕРА" відзначені орденами Української православної церкви святителя Димитрія Туптала

Нагорода з рук митрополита. Перший Національний та телеканал "ЕРА" відзначені орденами Української православної церкви святителя Димитрія Туптала.

Ордени керівникам двох телеканалів: Єгору Бенкендорфу та Ігорю Лоташевському вручив блаженніший митрополит Київський і всієї України. Предстоятель УПЦ (МП) зустрівся з керівниками медіа у своїй резиденції в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Колективи телекомпаній отримали також дипломи шостого фестивалю православних ЗМІ у номінації "За просвітництво". Адже вже багато років поспіль Перший Національний проводить у прямому ефірі трансляції богослужінь, готує до ефіру програми "Світло" та "Православна енциклопедія".

Георгій Коваленко, речник УПЦ (МП):

- Дмитрій Ростовський - це наш український Златоуст. Автор "Житій святих", він багато років працював у нас, в Україні. І цей орден було засновано для тих людей, які працюють на просвітницькій ниві. Перший Національний - це наш давній партнер. І бачимо, що якраз Перший Національний продовжує ту просвітницьку діяльність, як святитель Димитрій Ростовський, орденом якого було удостоєно цей канал.