"ТелеАкадемія" розширює свою співпрацю!

2 листопада 2012
"ТелеАкадемія" розширює свою співпрацю!

Сьогодні генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф та ректор Маріупольського державного університету підписали меморандум про співпрацю в рамках проекту "ТелеАкадемія".

Документ було підписано з метою духовного виховання молодого покоління, утвердження європейських стандартів молодіжного телевізійного мовлення, а також для підтримки журналістських талантів України. За умовами угоди, студенти Маріупольського державного університету долучаються до проекту "ТелеАкадемія" Першого Національного телеканалу, що допоможе підвищити професійний рівень студентів журналістських спеціальностей, а також дасть можливість молодим фахівцям перейняти піввіковий досвід вітчизняного телевізійного мовлення.

"Перш за все, я хочу подякувати Єгору Андрійовичу за бажання співпрацювати з нами. Маріупольський державний університет - молодий виш, але завдяки колосальній працьовитості викладачів і співробітників, ініціативності студентів і всілякій підтримці він став потужним науково-освітнім і культурним центром Донецької області. У нас навчається багато розумних, талановитих та ініціативних студентів, і підписання меморандуму про співпрацю з Національною телекомпанією України дасть можливість їм удосконалювати свої знання та професійні навички. А головне - навчання в "ТелеАкадемії" дасть можливість студентам втілити отримані в університеті знання у практичні проекти, поспілкуватися з відомими журналістами та перейняти у них колосальний досвід. Співпраця з НТКУ відкриє для нас нові можливості. Я думаю, що це ще одна важлива сходинка на шляху створення суспільного телебачення", - сказав Костянтин Васильович Балабанов, ректор Маріупольського державного університету.

"Я дуже радий, що ми підписали цей меморандум. Упевнений, що ця угода переросте в якісне взаємовигідне співробітництво, яке принесе користь як Національній телекомпанії України, так і Маріупольському державному університету. Сподіваюся, що найближчим часом ми зможемо побачити нових журналістів, молодих спеціалістів з МДУ не тільки в "ТелеАкадемії", а й у інших програмах Першого Національного", - сказав генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф.

На підписанні меморандуму, окрім офіційних осіб, також були присутні студенти Маріупольського державного університету, які візьмуть безпосередню участь у роботі "ТелеАкадемії". Перше їхнє знайомство з телебаченням у стінах Національної телекомпанії почалося із захопливої екскурсії в музеї телебачення Першого Національного.

Нагадаємо, що проект "ТелеАкадемія" стартував на Першому Національному в серпні 2010 року. Тоді до співпраці з НТКУ долучилися Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Київський університет культури і мистецтв, Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова, а також Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого.