Про висвітлення XIV літніх Паралімпійських ігор на Першому Національному

21 серпня 2012
Про висвітлення XIV літніх Паралімпійських ігор на Першому Національному

17 серпня генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф та Президент Національного комітету спорту інвалідів України, Голова Комітету Верховної Ради України Валерій Сушкевич підписали меморандум про співробітництво на період проведення XIV літніх Паралімпійських ігор у Лондоні. 

Також у ході зустрічі Валерій Сушкевич за рішенням Ради Національного паралімпійського комітету нагородив Єгора Бенкендорфа званням Почесного члена національної паралімпійської команди України.Нагадаємо, що Перший Національний у період з 29 серпня по 9 вересня транслюватиме події Паралімпіади з Лондона. На офіційному сайті телеканалу, за зразком ХХХ Олімпійських ігор, транслюватимуться події XIV літніх Паралімпійських ігор у реальному часі.

В ефірі Першого вже з'явилися відеоролики про кожен з видів спорту, в яких змагатимуться українські паралімпійці.У ході зустрічі Президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич наголосив: "Вперше на українському телебаченні планується така масштабна трансляція Паралімпіади. Унікальним явищем є ще й те, що Перший Національний долучився до висвітлення цієї події з власної ініціативи. Рішення показувати Паралімпіаду не було спонтанним - підписанню меморандуму про співробітництво передувала тривала робота. Те, що Національна телекомпанія України працює над висвітленням Паралімпійських ігор, - великий крок уперед у популяризації паралімпійського спорту в Україні.

Ще хотів би звернути увагу на один чинник: попри недостатнє державне фінансування НТКУ, за час співпраці з Національним паралімпійським комітетом Перший Національний не взяв жодної копійки за висвітлення подій з паралімпійського спорту.""Перший Національний з великим задоволенням долучається до висвітлення подій XIV літніх Паралімпійських ігор, які пройдуть у Лондоні. Наші спортсмени-паралімпійці досягають неймовірних висот і заслуговують того, щоб про них знали і в Україні, і в світі. В ефірі Першого Національного планується більше 70 годин трансляцій з Лондона. Також на сайті каналу буде здійснюватися показ усіх подій Паралімпіади з декількох камер у режимі реального часу.

Сподіваємося, що чимало телеглядачів долучаться до спортивних змагань з допомогою Першого Національного і щиро вболіватимуть за українських паралімпійців", - розповів генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.29 серпня у Лондоні стартують XIV літні Паралімпійські ігри, на яких спортсмени-паралімпійці позмагаються за нагороди у 20 видах спорту. В Олімпіаді візьмуть участь 155 українських атлетів. Вони представлятимуть 12 видів: академічне веслування, волейбол сидячи, дзюдо, легку атлетику, настільний теніс, пауерліфтинг, плавання, кульову стрільбу, стрільбу з лука, фехтування на візках, футбол ДЦП, велоспорт (трек, шосе).

Нагадаємо, що на Паралімпійських іграх 2008 року наша збірна посіла четверту сходинку у неофіційному командному заліку, пропустивши вперед тільки Китай, Великобританію та США. Українські спортсмени-паралімпійці завоювали 74 нагороди в 11 видах спорту.

Очікується, що на Паралімпійські ігри 2012 року в Лондон приїдуть 4 200 спортсменів із 160 країн світу, які розіграють 503 комплекти нагород.