НТКУ підписала Меморандум про співпрацю з НОК України та "Савік Шустер Студія"

21 грудня 2011
НТКУ підписала Меморандум про співпрацю з НОК України та "Савік Шустер Студія"

Сьогодні, 16 грудня, відбулася прес-конференція на тему "ХХХ Літні Олімпійські ігри на Першому Національному", під час якої був підписаний Меморандум про співпрацю між НТКУ, НОК України та "Савік Шустер Студією".

Участь у прес-конференції брали Єгор Бенкендорф - генеральний директор Національної телекомпанії України, Сергій Бубка - голова Національного Олімпійського комітету України та Савік Шустер - генеральний директор "Савік Шустер Студії".

На майбутній Олімпіаді Національна телекомпанія України стане справді олімпійським телеканалом, а "Савік Шустер Студія" - олімпійською студією. Для України вперше Олімпійські ігри будуть показані на європейському рівні.

"Наступного року, з 27 липня до 12 серпня, ефір Першого Національного буде повністю присвяченийювілейним ХХХ Літнім Олімпійським іграм. З цією метою буде відведено 200 годин показу лише самих ігор з усіх видів спорту, не включаючи різноманітні ток-шоу та інші програми, які також будуть посвячені висвітленню цієї масштабної події. Перший Національний має унікальні ліцензійні права на трансляцію Ігор, і ділитися субліцензією ні з яким іншим телевізійним каналом не буде", - розповів генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

Починаючи з лютого 2012 року до уваги глядачів на Першому Національному будуть представлені програмні та міжпрограмні ролики, присвячені українським спортсменам - учасникам ХХХ Літніх Олімпійських ігор.

"Мета цих роликів - щоб вся країна знала в обличчя своїх спортсменів, які захищатимуть честь України в Лондоні. Ці ролики будуть містити всю інформацію про спортсменів та їхню підготовку до змагань", - додавЄгор Бенкендорф.

"Сьогоднішнє підписання Меморандуму про співробітництво - дуже знакова подія. Я впевнений, що спільними зусиллями ми зможемо зробити абсолютно нову і високу якість трансляції, а також створити ту атмосферу, яка пануватиме під час цієї планетарної події. Я хотів би висловити слова подяки за таку прекрасну ідею співпраці. І хочу додати, що для Олімпійської сім'ї 2012 рік знаковий ще й відзначенням 60-річчя участі українських спортсменів в Олімпійських іграх", - сказав Сергій Бубка, голова Національного олімпійського комітету України.

Згідно Меморандуму "Савік Шустер Студія" бере на себе зобов'язання створити цикл телевізійних передач, в яких будуть об'єктивно, всебічно та неупереджено висвітлюватись спортивні події Літніх Олімпійських ігор 2012.

"Без серйозного підходу телебачення до спорту, і не тільки до комерційних видів спорту як футбол, ми не отримаємо Олімпійських чемпіонів, - сказав Савік Шустер, - Україні потрібно дивитися не тільки в сьогодення, а й у майбутнє. У здоровому поколінні молодих людей виростають Олімпійські чемпіони".