Українські новини в європейському форматі

11 жовтня 2011
Українські новини в європейському форматі

5 жовтня 2011 р. відбувся урочистий захід з нагоди запуску української служби Євроньюз, у якому взяли участь керівництво Національної телекомпанії України - Єгор Бенкендорф та Валід Арфуш, керівники Євроньюз: голова наглядової ради Євроньюз Пьєр-Луіджі Малезані, голова ради директорів Євроньюз Філіп Кайла, виконавчий директор Євроньюз Мікаель Пітерс.

Серед почесних гостей був присутній віце-прем'єр-міністр України - міністр інфраструктури України Борис Колесніков, який подякував усім за співпрацю і побажав успіхів новоствореній українській службі Євроньюз.

Заступник генерального директора НТКУ Валід Арфуш подякував Віктору Федоровичу Януковичу, Борису Колеснікову та Ганні Герман за довіру, надану у втіленні такого масштабного міжнародного проекту в Україні: "Упродовж цілого року над створенням української служби Евроньюз велася  продуктивна робота, результати якої ми сьогодні можемо бачити. Також я хочу побажати успіхів українській службі журналістів Евроньюз. Особливу вдячність хочу висловити всьому управлінню міжнародного співробітництва НТКУ і особисто його керівнику Вікторії Романовій".

Виконавчий директор Євроньюз Мікаель Пітерс був вдячний за українську гостинність і подякував усім присутнім за теплі слова на адресу Євроньюз: "Ми відчуваємо велику відповідальність і будемо намагатися робити нашу роботу якнайкраще, ефективно і незалежно з журналістського погляду".

Генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф привітав усіх присутніх з нагоди свята: "Я радо вітаю всіх вас та дякую за ваше приєднання до нашого спільного свята на честь запуску Української служби Євроньюз. Я щиро дякую Євроньюз за співпрацю та великий досвід, який ми здобули у спільній роботі над проектом. Я вірю у майбутнє цього проекту з огляду на його важливість як для України, так і для Європейського суспільства. А ми, колектив Національної телекомпанії України, будемо робити все задля його успішності".

Єгор Бенкендорф також висловив особливу вдячність Президенту України Віктору Януковичу, віце-прем'єр-міністру України Борису Колеснікову та раднику Президента України Ганні Герман за їхню довіру та підтримку, яку Національна телекомпанія України щодня відчувала в роботі над проектом.  

Довідка:

21 жовтня 2010 року НТКУ та Євроньюз у Парижі підписали угоду про запуск україномовної версії Євроньюз. Протягом 11 місяців велася щоденна кропітка робота для втілення цього важливого для України проекту. 24 серпня 2011 року о 15.00 за київським часом стартував Euronews українською, інтегрувавши українську мову в багатомовний ефір міжнародного каналу Euronews.